Nagrade i priznanja TELFOR 2017

Nagrada “ILIJA STOJANOVIĆ” za najbolji naučni rad

U znak sećanja i poštovanja dela prof. dr Ilije Stojanovića, prvog i dugogodišnjeg predsednika Programskog odbora TELFOR-a, Upravni i Programski odbor TELFOR-a ustanovili su NAGRADU “ILIJA STOJANOVIĆ” ZA NAJBOLJI NAUČNI RAD NA TELFOR-u.

Nagradu „Ilija Stojanović“ dodeljuje Programski odbor, na osnovu obrazloženih predloga recenzenata radova, koordinatora sekcija, predsedavajućih sesija i članova Programskog odbora. Nagradu može dobiti samo rad koji je prihvaćen i referisan na TELFOR-u. Nagrada se objavljuje na WEB stranici TELFOR-a i dodeljuje na prigodnoj svečanosti.

Nagradu “Ilija Stojanović” za najbolji naučni rad na TELFOR 2017 conferenciji dodeljen je autorima

Branku Bukviću i Milanu Iliću

za naučni rad (3.4/TELFOR 2017)
„Characterization of Nonlinearities Clas-J Power Amplifier"


Nagrada “Blažo Mirčevski” za najbolji rad mladog autora

Porodica Mirčevski je predložila, a Upravni i Programski odbor TELFOR-a su prihvatili i ustanovili nagradu “Blažo Mirčevski” za najbolji rad mladog autora, u znak sećanja i poštovanja stručnog i naučnog dela Blaže Mirčevskog, diplomiranog inženjera elektrotehnike.

Nagradu dodeljuje poseban žiri sastavljen od predstavnika porodice Mirčevski i predstavnika Programskog odbora TELFOR-a. Kao eventualni kandidati za nagradu mogu biti predloženi autori mlađi od 30 godina, pod uslovom da su prvi autori prihvaćenih radova i da su lično referisali svoj rad na TELFOR-u. Predlagači mogu biti recenzenti radova, koordinatori sekcija, predsedavajući sesija, članovi Programskog odbora i članovi žirija. Nagrada se objavljuje na WEB stranici TELFOR-a i dodeljuje na prigodnoj svečanosti.

Žiri je dodelio nagradu “BLAŽO MIRČEVSKI” za najbolji rad koji je prezentiran na TELFORU 2017, mladom prvom autoru

Georgia D. Ntouni

za rad (4.20 / TELFOR 2017)
“Optimization of the Detection Process Timing in Molecular Communication Systems With Flow”, authors Georgia Ntouni, Vasileios Kapinas, George Karagiannidis


Studentske nagrade “Ilija Stojanović”

TELENOR fondacija dodelila je nagrade “Ilija Stojanović” za najbolje studentske radove, prezentirane u Studentskoj sekciji na  TELFOR-u 2017  (uručene na danu ETF u Beogradu 2017 godine).

Nagrade su dobili studenti:

  • Ferenc Nandor Janky, Faculty of Electrical Engineering and Informatics, Budapest Univesity of Technology and Economics, Hungary, za rad 11.1/2017 “A Flexible  Architecture for Protocol Implementations within FPGAs”
  • Srđan A. Milojević, Elektrotehnički fakultet, Univerzitet u Beogradu, za rad  11.11/2017 “Beskontaktno upravljani jeftini robotski sistemi”
  • Stefan Tešanović, Predrag Mitrović, Elektrotehnički fakultet, Univerzitet u Beogradu,  za rad 11.3/2017 „Development of the Game Hangman in Assembly Programming Language“